Categories
A Članovi

AGodina upisa/zaposlenja na AUNS: 2011.
Broj indeksa: 18 / 11
Departman-odsek i smer: Muzički, gudački (Violina)
E-mail adresa: nensycarica@gmail.com
Web adresa:

Snežana Aćimović je rođena 1992. godine u Zrenjaninu. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu „Josif Marinković“ u Zrenjaninu u klasi prof. Ervina Benaka gde je bila nosilac Vukove diplome i đak generacije. Trenutno je student treće godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku Violina u klasi prof. Evgenije Kravcev. Postigla je zapažene rezultate na velikom broju takmičenja, među kojima se izdvajaju: Specijalna nagrada (100 bodova) na Prvom festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici (2003), nagrade na Republičkom takmičenju (Prva – 2006, Druga – 2010 i Treća – 2002, 2004, 2008), kao i nagrade na brojnim festivalima u zemlji. Dobitnik je Oktobarske nagrade opštine Sečanj za 2004. gudinu, a Nagradu mladim talentima opštine Zrenjanin dobija 2006. godine. Pobednik je konkursa „Klub 27“ u kategoriji za umetnost za 2009. godinu. U toku studija ostvaruje brojne nastupe kao solista i u kamernim sastavima. Dobija nagradu Univerziteta u Novom Sadu za postignut uspeh u toku studiranja za akademsku 2011/2012. godinu. Član je mnogih domaćih i inostranih simfonijskih orkestara, među kojima su: CEI omladinski orkestar (Central European International Youth Orchestra, 2008), Međunarodna omladinska filharmonija (Makarska, 2009), Simfonijski orkestar „Orfelin“ (Novi Sad, od 2011), Međunarodni orkestar u Ljubljani (od 2012).Godina upisa/zaposlenja na AUNS: 2012
Broj indeksa: 1/2012
Departman-odsek i smer: Muzički, kompozicija
E-mail adresa: sale.93.so@gmail.com
Web adresa:

Rođen 7. Januara 1993. godine u Somboru, gde završava osnovnu školu „Dositej Obradović“ i školu za osnovno muzičko obrazovanje „Petar Konjović“ na odseku za violinu. Godine 2008. upisuje srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, teoretski odsek. U toku svog osnovnog i srednjeg školovanja osvajao nagrade, od kojih su najznačnije dve specijalne diplome Republičkog takmičenja iz solfeđa u Beogradu (2007, 2009). Srednju školu završava 2012. godine kao đak generacije. Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek za kompoziciju, u klasi prof. Zorana Mulića.Godina upisa/zaposlenja na AUNS: 1995.
Broj indeksa:
Departman-odsek i smer: Muzički, klavir
E-mail adresa: a.zarifa@gmail.com
Web adresa:


Godina upisa/zaposlenja na AUNS: 2007.
Broj indeksa: 48/07
Departman-odsek i smer: Muzička pedagogija
E-mail adresa: muzikanakub@gmail.com
Web adresa:


Godina upisa/zaposlenja na AUNS: godina upisa 1997, zaposlenja 2004.
Broj indeksa:
Departman-odsek i smer: Muzički odsek, Katedra za kompoziciju i dirigovanje
E-mail adresa: alek.milan@gmail.com
Web adresa: www.aleksicmilan.com

Milan Aleksić (1978), kompozitor, diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na Odseku za kompoziciju i dirigovanje u klasi profesora Rajka Maksimovića. Trenutno je na Doktorskim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi profesora Zorana Erića. Radio je u Muzičkoj školi „Josif Marinković” u Zrenjaninu (2000 – 2004), vodio je emisiju „Dnevnik muzičke omladine“ na Radiju Novi Sad (2001), radio je kao muzički saradnik na Televiziji Novi Sad (2003 – 2004), radio je u Novosadskom pozorištu – Újvidéki Színház (2004 – 2005). Radio je kao gostujući profesor i stipendista američke vlade na „The City College of New York“ i „The City University of New York“ i kao saradnik i stipendista u studiju „Harvestworks“ u Njujorku (2009). Od 2004. godine radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (od 2011. kao docent). Aktivno svira klavir. Bavi se komponovanjem primenjene muzike. Član je Udruženja kompozitora Srbije.Godina upisa/zaposlenja na AUNS: 1993/2001.
Broj indeksa:
Departman-odsek i smer: Muzički, Klavir/Katedra za klavirski praktikum
E-mail adresa: majamisty@yahoo.com
Web adresa: www.majamisty.com

Maja Alvanović je završila studije klavira na Akademiji umetnosti u Novom sadu u klasi Kemala Gekića i nastavila sa radom u istoj instituciji najpre kao klavirski saradnik na gudačkoj, duvačkoj i katedri za solo pevanje, a potom kao pedagog na katedri za klavirski praktikum. Dobitnik je III nagrade na prvom EPTA konkursu posvećenom Šubertu u Beogradu 1997. godine.
Sa Irinom Mitrović osnovala je klavirski duo „Majrina“ koji se javnosti predstavio brojnim koncertima i CD izdanjem „Tangomania“ sa muzikom argentinskog kompozitora Pabla Zieglera. Oformila je „Majamisty Trio“ 2010. godine u želji da javnosti predstavi svoju autorsku muziku koja predstavlja spoj klasičarskog izraza i savremenih džez tendencija. Debi album trija Majamisty – Mistyland privukao je pažnju cenjenih džez kritičara u svetu (ALL ABOUT JAZZ, Jazz Times) i promovisan je nastupima na najprestižnim džez festivalima u Srbiji – Beogradski jazz festival i „Nišville” kao i na „World Piano Conference“ u Novom Sadu.